Hästarna

HÄSTARNA

Hästarna på Gyttorps Ridklubb

På ridskolan har vi 10 st hästar i olika storlekar, riktiga stjärnor är dem allihop. Här följer en presentation av hästarna som varje skötare hjälpt till att skriva.

 

Foto copyright: Ansela Bognandi Refsbäck

Flicka gör i ordning sin häst i stallet

Läs mer om våra styrdokument och hästhållningspolicy.

Lucky

Lucky är Ungdomssektionens egna häst. 

Lucky gillar att det är lugnt omkring henne. Hon är väldigt snäll och gosig liten ponny. Blir hon sur har du gått för snabbt fram.

Hon är supersnäll och är enkel att få ner i form, man får bara se till att hon jobbar med bakbenen och inte släpar dem efter sig. Hon är pigg och lyssnar bra på ryttaren.

Hon har lite problem med att fatta rätt galopp men bara man hjälper henne att förstå brukar det gå. Om man själv är lugn är hon lugn och om man själv är stressad kan hon också bli det.

Super snäll och rolig men kan bli pigg i hoppningen.

-Henna, skötare till Lucky

Harry

Harry är super snäll! Han är seg i början men väldigt snäll och kan gå i form om man jobbar med honom.

När det är hoppning kan Harry bli pigg, men han är fortfarande snäll. Det gäller särskilt när det är publik. Han har väldigt lätt att fatta galopp och tycker det är roligt att få springa.

Harry kan bli iordninggjord varsomhelst och han kan gå både långt fram eller bak i ledet när det är utritt, men ibland drar han ner huvudet för att sno åt sig gräs eller något blad.

-Livia, Tuva och Gry, skötare till Harry

Ariel

Ariel är supersnäll och låter en pyssla om henne hur länge som helst. Hon har inget problem med att tränsas eller sadlas utan står snällt still.

Hon är mjuk men går inte frivilligt ner i form. Hon kan vara lite seg i början men efter ett tag jobbar hon fint. Hon gör allt man ber om förutom galoppen då hon inte riktigt förstår grejen med att fatta galopp.

Världens snällaste ponny!

-Felicia och Lovis, skötare till Ariel

Lady

Lady är en häst som passar för alla i vilken kategori som helst. Hon vill gärna veta vilken individ det är som kommer in i hennes box, så hon kan lita på och känna sig trygg med personen, så hon vill att du tar det lugnt.

Lady vill att du spänner sadelgjorden försiktigt. Hon är duktig i dressyren men behöver en ryttare som kan ge henne stöd från för att hon ska komma till sitt inre.

Lady älskar hoppning och lyssnar väldigt bra på alla hjälper, hon hoppar i alla lägen och är en riktig även stjärna med orutinerade ryttare. Lady älskar och gosa och bli kliad.

-Ella och Britta, skötare till Lady

Jasper

Jasper kan vara lite sur i boxen men om man ställer upp han är är han jättesnäll. Han vill ha det lugnt runt om sig.

Han är snäll men kan vara lite småsur när man ställer krav på honom. Han har svårt att komma ner i form så man får lirka med att få honom att böja på nacken. 

Han kan kännas som seg men bara man driver på så lyssnar han. Han har väldigt lätt att fatta galopp så det räcker med att vara krama om honom med skänkeln.

-Holley, skötare till Jasper 

Tobbe

Tobbe är snäll och gosig men kan ibland nafsa, då gäller det att du är lugn och inte stressar. Om man säger till så slutar han.

Tobbe tycker att det är rätt så rolig när det är balans eller dressyr och blir då rätt så stark och snabb av sig. Om man är tillräcklig kunnig så är det rätt så enkelt att forma honom. Han är jättesnäll i ridningen!

Han har väldigt lätt att fatta galopp och det räcker att men bara nuddar honom med skänkeln så får han galopp. Han älskar att galoppera och gör det gärna. 

Tobbe ÄLSKAR att hoppa! Det är det bästa han vet. Ibland när han blir för exalterad så kan han hoppa väldigt stort men han är rena drömmen när det kommer till hoppning.

-Molly och Julia, skötare till Tobbe

Diamond

Queen

Lydia

Vill du börja rida?

På GRK hittar du kan lektioner för alla, från knatte grupp till vuxna, från nybörjare till vana ryttare.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en dag/tid/grupp som passar, vi tar emot anmälningar hela tiden. Priserna är olika beroende på vad för slags lektion du vill rida och hur många lektioner du vill ta.

Du kan prova och betala för en 1-4 lektioner innan du bestämmer dig.

Hjälm och skyddsväst finns att låna.

 Välkommen!

50 års erfarenhet

Vi har många nöjda ridelever

Säkerhetstänk kring hästar

Vi hjälper dig att utvecklas